Automatiseren huisstijl

Onze huisstijlprojecten zijn divers: we ontwikkelen oplossingen in Word, PowerPoint en Excel. Hieronder beschrijven we een aantal mogelijkheden per pakket, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. We realiseren oplossingen waarvan menig gebruiker denkt “dat kan niet in het Office-pakket”.

We ontwikkelen sjablonen voor zowel grote organisaties met vestigingen in verschillende landen en documenten in verschillende talen als voor de kleine onderneming die een eenvoudig te gebruiken sjabloon zoekt.

 

Microsoft Word

Het gebruik van sjablonen is het meest bekend in Word: van eenvoudig briefsjabloon met een basisopmaak tot complexe rapportsjablonen voor bijvoorbeeld een jaarverslag. We definiëren uiteraard de basis lay-out, de opmaakprofielen en het kleurenschema. Daarnaast kunnen we onder andere ook:

 • Knoppen toevoegen aan het lint om opmaak eenvoudig te kiezen, een tabel in bepaalde stijl toe te voegen, of de afbeelding van een voorblad te wijzigen.
 • Het lint wordt op maat aangepast, dus voor een brief meestal minder opties dan voor een rapport.
 • Tekst opnemen die niet wijzigbaar is
  Invulvelden toevoegen waarbij bij herhaald gebruik in het document alle velden wijzigen als één van de velden gewijzigd wordt.
  Denk hierbij aan een titel die herhaald wordt in de voettekst of de naam van een opdrachtgever in een overeenkomst.
 • Logo aan/uit kunnen zetten zodat er maar één sjabloon nodig is voor zowel voorbedrukt papier als pdf.
 • Invulscherm voor complexere organisaties wanneer gekozen moet worden voor afzender en/of taal.
Microsoft PowerPoint

In PowerPoint behoren naast de vanzelfsprekende elementen als het definiëren van lettertype en kleurenschema de volgende onderdelen tot de mogelijkheden van een sjabloon:

 • Vastzetten van elementen op masterslides zodat deze niet gewijzigd kunnen worden.
 • Placeholders met een afwijkende vorm.
 • Custom colors
 • Eigen tabelstijlen, dit is niet via de standaard opties van PowerPoint realiseerbaar.
 • Beperken van keuzes in het lint, zodat niet een ander thema/kleurenschema geselecteerd kan worden.

Naast sjablonen ontwikkelen we ook Add-ins die de gebruiker ondersteunen in het kiezen van de opmaak, het selecteren van een lay-out, het selecteren van afbeeldingen uit een beeldbank etc.

Microsoft Excel

De meest gevraagde optie in Excel is het ondersteunen van grafieken in huisstijl. Hiervoor kunnen we een Add-in leveren die de Excel-grafieken opmaakt zoals die binnen uw organisatie gedefinieerd zijn.

Daarnaast kunnen we ook een standaard werkboek maken waarin, net als voor Word en PowerPoint, het kleurenthema en het lettertype is vastgesteld.

Microsoft Word

Microsoft Excel

Microsoft Powerpoint